Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:00 - 09:00 60 mins
Registration & welcome coffee
09:00 - 09:10 10 mins
Opening remarks from the Chair
09:10 - 09:40 30 mins
Global ethanol demand drivers and USA role as a major exporter
  • Max Thomasson - Director - International Trading, CHS
09:40 - 10:10 30 mins
Global Sugar Production, Trade and Prices
  • Stefan Uhlenbrock - Senior Commodity Analyst, F.O. LICHT
10:10 - 10:25 15 mins
Questions
10:25 - 10:55 30 mins
Refreshments
10:55 - 11:15 20 mins
Info
The New Frontier: E10 In Mexico
  • Ana Cecilia Porte Petit Anduaga - Director of Biofuels, Mexican Ministry of Energy (Sener)

The new energy landscape – towards a free market
Ethanol’s future in Mexico
E10 and Pemex
Availability of ethanol from sugarcane and sweet sorghum

11:15 - 11:35 20 mins
Ethanol In Mexico: Another Opportunity
  • Rene Zacahula - Director General, GRUPO BALTICO
11:35 - 11:55 20 mins
E10 Uptake in Mexico: A Gas Station Standpoint
11:55 - 12:15 20 mins
New Infrastructure for storage and mixing of ethanol and fuels in Mexico
  • Julio Escandon - President, AIA (Asesoría Internacional y Academia, S.C)
12:15 - 12:30 15 mins
Questions
12:30 - 14:00 90 mins
Lunch
14:00 - 14:30 30 mins
Info
Feedstocks and Their Pricing Dynamics: Implications for the Biofuels Industry
  • John Cropley - Head of Liquid Products Research, ED&F Man, USA

The shifting supply/demand balance

14:30 - 15:00 30 mins
The Bankability of the Ethanol Industry
15:00 - 15:15 15 mins
Questions
15:15 - 15:45 30 mins
Refreshments break
15:45 - 16:45 60 mins
Info
Panel Discussion: Ethanol Plants For Latin America: Technology, Economics, Sustainability
  • Angelina de Oliveira - Technical Service Manager, Novozymes

Biorefining Plants in Latin America

16:45 - 17:00 15 mins
Questions
17:00 - 17:15 15 mins
Closing Remarks from The Chair