Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:00 09:00 (60 mins)

Main agenda

Registration & welcome coffee

09:00 09:10 (10 mins)

Main agenda

Opening Remarks from the Chair

  • Stefan Uhlenbrock - Senior Commodity Analyst, F.O. LICHT

09:10 09:40 (30 mins)

Main agenda

Global Sugar Production, Demand Outlook and Trade Dynamics

  • Stefan Uhlenbrock - Senior Commodity Analyst, F.O. LICHT

09:40 10:10 (30 mins)

Main agenda

Growing the Global Ethanol Market: The Importance of Policy and Partnerships

  • Brian Healy - Manager of Ethanol Export Market Development, U.S. Grains Council

10:10 10:40 (30 mins)

Main agenda

1 October 2017: End of EU Production Quotas and Impacts on International Trade with a Focus on the African Market

  • Alexander Stewart - Director, Abercore Limited

10:40 10:55 (15 mins)

Main agenda

Questions

10:55 11:25 (30 mins)

Main agenda

Morning coffee

11:25 11:45 (20 mins)

Main agenda

Moving Towards Completion of the Privatisation of Government Owned/Controlled Sugar Companies

  • Solomon Kitungu - Executive Director/CEO, Privatization Commission, Kenya

11:45 12:05 (20 mins)

Main agenda

Kenyan Sugar Production and Imports Needed

  • Solomon Odera - Interim Head of Sugar Directorate, Agriculture, Fisheries and Food Authority (AFFA), Kenya

12:05 12:25 (20 mins)

Main agenda

Attracting New Capital into the Sugar and Ethanol Sector: A Bankers Perspective

  • Karen Kandie - Managing Director, IDB Capital Limited, Kenya

12:25 12:40 (15 mins)

Main agenda

Questions

12:40 14:10 (90 mins)

Main agenda

Lunch

14:10 14:40 (30 mins)

Main agenda

Sugar in Africa: Challenges and Opportunities


 

  • Jonathan Innes - Senior Economist, Booker Tate Ltd

14:40 15:10 (30 mins)

Main agenda

Is an Import Trading Business in Conflict Within an Asset Investment Strategy in East Africa? - Can the Two Live in Harmony?

  • Nick Kwolek - East and Southern African Marketing and Distribution Manager , Tereos Commodities, Kenya

15:10 15:25 (15 mins)

Main agenda

Questions

15:25 15:55 (30 mins)

Main agenda

Refreshments

15:55 16:25 (30 mins)

Main agenda

Pakistan An Emerging Sugar Exporter: Reliable Supplier for the African Market

  • Haider Jabbar - COO, Almoiz Industries Limited

16:25 16:55 (30 mins)

Main agenda

Integrated Sustainability Within the African Sugar Industry

  • Wouter Jordaan - Associate Partner / Principal Environmental Scientist, SRK Consulting (South Africa) (Pty) Ltd.

17:00 17:15 (15 mins)

Main agenda

Questions

17:10 17:20 (10 mins)

Main agenda

Closing Remarks from the Chair

17:30 19:00 (90 mins)

Main agenda

Networking drinks reception