Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Gabriel Sustaita

Sustainably getting the most out of your mill: sugar, ethanol, cogeneration

Bevap

08:30 - 09:00 30 mins
Welcome Coffee
09:00 - 09:10 10 mins
Opening Remarks from the Chair
  • Jaime Finguerut - Director, Institute of Technology for SugarCane
09:10 - 09:50 40 mins
Sustainably getting the most out of your mill: sugar, ethanol, cogeneration
  • Gabriel Sustaita - CEO, Bevap
09:50 - 10:30 40 mins
Info
Investing in emission reduction technologies

Biogas production
New cane varieties

10:30 - 10:45 15 mins
Questions
10:45 - 11:15 30 mins
Networking Coffee Break
11:15 - 11:55 40 mins
Info
Improving sugarcane production

Renewing and replanting sugarcane
Improving propagation and planting and harvesting technology

11:55 - 12:35 40 mins
New ways to produce sugarcane and integrating it with corn and cattle production
  • Victor Paschoal Cosentino Campanelli - CEO, Agro-Pastoril Paschoal Campanelli S/A
12:35 - 13:15 40 mins
Info
Biotechnology to maximise the profitability of ethanol
  • João Eduardo Pereira - Gerente de Negócios - Brasil, João Eduardo Pereira Gerente de Negócios - Brasil Lallemand Biofuels & Distilled Spirits
13:15 - 13:30 15 mins
Questions
13:30 - 14:50 80 mins
Lunch
14:50 - 15:30 40 mins
Gene technology: decreasing the processing cost for 1G and 2G ethanol production
  • Hugo Bruno Correa Molinari - Scientific Researcher, Embrapa Agroenergy, Ministry of Agriculture, Livestock and Food Supply, Brazil
15:30 - 16:10 40 mins
Info
Biomethane and biogas from vinasse: production, perspectives and challenges
  • Caio Luca Joppert - Engenheiro Químico, Instituto de Energia e Meio Ambiente da USP/ FIGENER Engenheiros Associados

Purification technologies to remove biogas contaminants

16:10 - 16:25 15 mins
Questions
16:25 - 16:30 5 mins
Closing Remarks From the Chair and End of Workshop