Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:00 - 09:00 60 mins
Registration & Welcome Coffee
more

Registration & Welcome Coffee

09:00 - 09:10 10 mins
Opening Remarks from the Chair
  • Christoph Berg - Managing Director , F.O. LICHT
more

Opening Remarks from the Chair

09:10 - 10:20 70 mins
Panel Session: RenovaBio: Boosting Biofuel Use and Pushing Forward to Reduce Global Emissions of Carbon Dioxide
  • Elizabeth Farina - President and CEO, UNICA
  • Decio Oddone - Director General, National Agency of Petroleum, Natural Gas and Biofuels - ANP
  • Renato Godinho - Head, Division of New and Renewable Energy Resources, Ministry of Foreign Affairs - Brazil
  • Jacyr Costa Filho - Director Brazil, Tereos
more

Meeting carbon emissions targets by selling increasing volumes of ethanol and biodiesel over the coming years

Having a predictable policy in place

Pushing Brazilian ethanol demand to around 40 billion liters of ethanol by 2030

10:20 - 10:35 15 mins
Questions
10:35 - 11:05 30 mins
Networking Coffee Break
11:05 - 11:35 30 mins
Sugar Market Prices and Expectations for Year Ahead
  • Mauricio Sacramento - Head of Sugar Trading - Brazil, COFCO International Brasil S.A.
more
11:35 - 12:05 30 mins
Global Ethanol Production and Supply Dynamics, Prices and International Trade
  • Christoph Berg - Managing Director , F.O. LICHT
more
12:05 - 12:20 15 mins
Questions
12:20 - 14:00 100 mins
Lunch
14:00 - 14:40 40 mins
Investments for Growth: Pushing Forward to a New Era for Brazilian Sugar and Ethanol
  • Rafael Mancuso - Sugar & Ethanol Analyst, BNDES
  • Marcos Antonio da Cruz Barros - Analista Especializado em Bioenergia do Departamento de Agronegócios e Alimentos, Finep - Empresa Brasileira de Inovação e Pesquisa
more
14:40 - 15:00 20 mins
Questions
15:00 - 15:30 30 mins
Networking Coffee Break
15:30 - 16:10 40 mins
New Products: Innovations and Market Development from SugarCane
  • José Borges Matias - Latin America President, Solvay Group
  • Valéria Michel - Environment Director, Tetra Pak Ltda.
more
16:10 - 16:30 20 mins
Questions
16:30 - 17:10 40 mins
The Electrification of Mobility: Where Does This Leave the Internal Combustion Engine?
  • Ricardo Bastos - Director of Public Relations and Government Affairs, Toyota do Brasil
  • Ricardo Abreu - Technology Director, MAHLE Metal Leve
more
17:10 - 17:25 15 mins
Questions
17:25 - 17:30 5 mins
Chair’s Closing Remarks
17:30 - 18:30 60 mins
Networking Drinks Reception
more