Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Ernest Carter

US global ethanol trade

US Department of Agriculture (USDA)

Prakash Naiknavare

Indian Sugar – an ever rising suspense!

India's National Sugar Federation - NFCSF Ltd.

08:30 - 09:00 30 mins
Welcome Coffee
09:00 - 09:05 5 mins
Opening Remarks from the Chair
  • Jaime Finguerut - Director, Institute of Technology for SugarCane
09:05 - 09:35 30 mins
US global ethanol trade
  • Ernest Carter - Senior Economist for Biofuels, US Department of Agriculture (USDA)
09:35 - 10:05 30 mins
Indian Sugar – an ever rising suspense!
  • Prakash Naiknavare - Managing Director, India's National Sugar Federation - NFCSF Ltd.
10:05 - 10:35 30 mins
Info
Corn biofuels increasing capacity
  • Ricardo Tomczyk - Presidente Executivo, UNEM – União Nacional do Etanol de Milho

A growing business for new Brazilian ethanol
Stand-alone plants and/or co-located with sugar processing
Looking at other products such as animal feed and green diesel

10:35 - 10:50 15 mins
Questions
10:50 - 11:20 30 mins
Networking Refreshments
11:20 - 11:50 30 mins
Investments in pipelines to improve ethanol´s logistical efficiency
  • Leandro Alves de Almeida - Diretor Comercial, Logum Logística S.A.
11:50 - 12:20 30 mins
Info
RenovaBio stimulus for cellulosic ethanol developments in Brazil
  • Bernardo Silva - Executive President, ABBI - Associação Brasileira de Bioinovação

What is the present status of the industry?

12:20 - 12:50 30 mins
Sugarcane competitiveness and investment opportunities in the farmland market in Brazil
  • Márcio L. Perin - Land & Bioenergy Coordinator, IEG | FNP
12:50 - 13:05 15 mins
Questions
13:05 - 13:10 5 mins
Closing Remarks from the Chair
13:10 - 14:30 80 mins
Lunch
14:30 - 14:35 5 mins
End of Conference