Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:00 09:00 (60 mins)

Main agenda

Registration and Welcome Coffee

09:00 09:10 (10 mins)

Main agenda

Opening Remarks and Networking Session

09:10 10:00 (50 mins)

Main agenda

Opening Session: Decarbonising Transport From Position to Policy

  • Decarbonisation of the global energy system
  • Using a realistic mix of renewable energy to meet climate and energy goals for transport
  • Biofuels a part of the solution - using existing technology to decarbonise transport emissions
  • Ensuring policy continuity: moving forward with sustainable biofuels
  • Using Carbon accounting measures
  • Achieving EU targets of a 40% reduction in GHG emissions by 2030
  • Ethanol/Biofuel GHG savings achieved
  • Benefits for the Farm and Feed Industries

10:10 10:40 (30 mins)

Main agenda

Global Ethanol and Biofuel Demand, Trade and Production

10:35 10:45 (10 mins)

Main agenda

Questions

10:50 11:20 (30 mins)

Main agenda

Refreshments

11:20 12:45 (85 mins)

Main agenda

Promoting and Using Low Carbon Fuels: View From Key Stakeholders

  • Delivering cleaner options at the pump
  • Hedging bets with several technologies – electric, hydrogen powered cars and biofuels
  • Diesel ban or tax: Position of the car industry
  • Will combustion engines still be around for the next 15 years?

12:30 14:15 (105 mins)

Main agenda

Conference Lunch

14:15 14:20 (5 mins)

Main agenda

Opening Remarks

14:20 15:20 (60 mins)

Main agenda

The New Push for Cellulosic and Advanced Biofuels: Availability, Readiness and Political Will

  • Examining the proposal (RED2) of raising the share of ‘low emissions fuels’ such as renewable electricity and advanced biofuels in transport to 6.8%
  • GHG saving or waste feedstocks: the holy grail of advanced biofuels
  • Using feedstocks such as wood residues, organic waste or crops grown specifically for energy
  • Building second generation capacity: looking through the eyes of an investor – how do they calculate their business case
  • Having a policy framework that creates a strong market 

15:20 15:50 (30 mins)

Main agenda

Refreshments

15:50 17:00 (70 mins)

Main agenda

International Panel – Global Ethanol Policy, Production and Trade Dynamics

  • Revamping Brazils biofuels sector:  biofuel mandates for fuel distributors
  • USA: Higher blends and higher exports
  • Is the RFS in doubt?
  • Anti-dumping duties will be lifted 2018. US ethanol to flow back in Europe.
  • China: moving towards exports
  •  Health of the World Trade System

16:50 17:05 (15 mins)

Main agenda

Questions

17:05 17:30 (25 mins)

Main agenda

Life Time Achievement Awards

17:30 18:50 (80 mins)

Main agenda

Around the World Tasting Experience

Come join us as we delve into the wonderful world of distilled spirits tasting.

19:00 22:00 (180 mins)

Main agenda

Gala Drinks Evenings At the Club Spirito