Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Jun 06
Show Filter
08:00 - 09:00 60 mins
Registration & Welcome Coffee
09:00 - 09:10 10 mins
Opening Remarks from the Chair
09:10 - 09:30 20 mins
Opening Address: Supporting Circularity and Closing of Loops
more

The next steps after the approval of the Circular Economy Package and the publishing of the Plastics Strategy

09:30 - 09:45 15 mins
Question Time
09:45 - 10:45 60 mins
CEP, Packaging and Packaging Waste Directive: Is Europe on The Right Track?
more

The View From the European Parliament

The View From the Council’s Presidency

The View From Member States

10:45 - 11:00 15 mins
Question Time
11:00 - 11:30 30 mins
Networking Break
11:30 - 12:45 75 mins
Stakeholders’ Standpoint on Agreed Changes to the PPWD
more

Bringing together representatives from industry, waste management, NGO’s and municipalities to share views on proposed changes and moving forward.

12:45 - 14:15 90 mins
Lunch
14:15 - 15:30 75 mins
Strategy on Plastics in the Circular Economy
more

 

Strategy on Plastics in the Circular Economy

Why is the circular economy of plastics struggling?

Rethinking plastics so they feed into a circular economy

Improving the uptake of plastic recycling and reuse

Reducing plastic leakage into the environment

Alternative feedstocks for plastics

Investments and innovations needed to use plastics to become more circular

 

15:30 - 16:00 30 mins
Networking Break
16:00 - 16:50 50 mins
The Sustainability of Materials: What are the Various Packaging Materials Doing to Achieve the Targets?
16:50 - 17:20 30 mins
Working Within the Circular Economy: Case Studies and Initiatives From industry
more

Hear from manufactures and retailers as they work within a circular framework

17:20 - 17:30 10 mins
Closing Remarks From the Chair and End of Day 1