Informa Energy is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:00 - 09:00 60 mins
Registration and Welcome Coffee
more
09:00 - 09:10 10 mins
Opening Remarks and Networking Session
09:10 - 10:20 70 mins
Opening Session: The Low Carbon Energy Transition and Biofuels
more
  • Ethanol as a critical piece of the global energy strategy
  • Implementing policies as designed
  • RED2 implications for biofuels and decarbonising transport
  • Clean Mobility Package:  scaling-up the use of low emission alternative energy for transport - renewable electricity, biofuels and hydrogen
  • Differentiating between biofuels – are all biofuels equal?
  • ILUC back in the mix
  • Introducing an obligation on European transport fuel suppliers to sell a gradually increasing share of renewable and low-emissions fuels after 2020
10:20 - 10:50 30 mins
Refreshments
more
10:50 - 12:20 90 mins
International Desk: Global Ethanol Policy, Production and Trade Dynamics
more
  • Global ethanol and biofuel demand, trade and production
  • USA:  RFS on the move - E15 rollout and the implications of ethanol exports counting towards biofuel quotas
  • Brazil’s RenovaBio: Increasing the use of biofuels
  • The China Ethanol Revolution: E10 Implementation  
  • Anti-dumping duty: Will it be extended?
  •  Trade wars and impacts on global ethanol trade
12:20 - 12:35 15 mins
Questions
12:35 - 14:15 100 mins
Conference Lunch
14:15 - 14:20 5 mins
Opening Remarks
14:20 - 15:20 60 mins
Using All Innovative Technologies to Succeed in Decarbonisation
more
  • The electrification of mobility: where does this leave the internal combustion engine?
  • Using electricity and ethanol in the same vehicle
  • Creating a level playing field for all future vehicle and fuel options
  • Developing a framework which allows for different technologies to coexist
  • Trucks emission reduction strategy and biofuels role
15:20 - 15:50 30 mins
Refreshments
more
15:50 - 16:50 60 mins
The New Push for Cellulosic and Advanced Biofuels: Availability, Readiness and Investment Appetite
more
  • RED2 and Investments
  • Double counting to nowhere – multipliers reduce the market size
  • Questions surrounding the start of the mandate and the target
  • New projects update
16:50 - 17:00 10 mins
Chair’s Closing Remarks
17:00 - 18:30 90 mins
Around the World Tasting Experience
more

Come join us as we delve into the wonderful world of distilled spirits tasting.

18:30 - 19:30 60 mins
Drinks Reception